Cardurile sociale sunt acceptate la plata in magazinele Remarkt

Ai primit cardul social si te intrebi unde sa-l folosesti?

Haide in magazinele Remarkt, alege din cea mai variata gama de produse alimentare si mese calde, iar noi acceptam plata prin cardul social.

Incepand cu data de 01 iunie 2022, Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE) a inceput procesul de emitere, distribuire si incarcare a voucherelor sociale oferite prin programul guvernamental „Sprijin pentru Romania”. Peste 2,5 milioane de romani, aflati in situatii de deprivare materiala sau risc de saracie, vor primi aceste ajutoare in valoare de 250 lei la 2 luni.

Voucherele in valoare de 250 de lei se incarca o data la doua luni, pana la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data incarcarii lor. Astfel, daca transa IV este incarcata in decembrie 2022, ea poate fi utilizata pana in decembrie 2023.

Atunci cand sunt distribuite, cardurile sunt insotite de scrisori care contin instructiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre magazinele unde se pot utiliza cardurile si un numar de telefon pentru cazurile in sunt probleme.

Beneficiarii pot folosi cardurile oferite in cadrul programului, la magazinele partenere, numai pentru achizitia de produse alimentare si de mese calde!

Cardurile pot fi folosite doar de catre beneficiari. In cazuri exceptionale, in care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate incredinta tichetele unei persoane apropiate, dar doar impreuna cu actul de identitate. Pentru a putea afla soldul curent / suma disponibila pe card si pentru alte informatii beneficiarii sunt rugati sa apeleze Serviciul Clienti al emitentului.

Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale (MMSS) va actualiza lunar, inainte de fiecare alimentare a tichetului social, listele cu beneficiari, pentru a verifica eventuale modificari intervenite fata de listele anterioare.

 

Mai multe detalii puteti afla accesand urmatoarele link-uri:

1. Tot ce trebuie să știți despre voucherele sociale în valoare de 250 lei. MIPE răspunde celor mai frecvente întrebări (gov.ro)

2. ORD DE URGENTA 63 09/05/2022 - Portal Legislativ (just.ro)